Octomore je nejnakouřenější whisky na světě, plná rašelinového kouře a přesto jemná. Ročník č. 15 tvoří tři produkty, u kterých se destilatéři zaměřili na zrání v různých sudech a s různou úrovní použití rašeliny na výslednou chuť.
Detailní popis produktu
Jak se vyrábí? Destilace a zrání
Octomore 15.1 je skotská single malt whisky destilovaná v palírně Bruichladdich v regionu Islay. Destilace probíhá dvakrát na kotlíkových přístrojích (Pot Still). Zraje po dobu min. 5 let, v sudech po Bourbonu. Whisky je silně nakouřená (108,2 ppm).
Produktový text
Octomore je nejnakouřenější whisky na světě, plná rašelinového kouře a přesto jemná. Ročník č. 15 tvoří tři produkty, u kterých se destilatéři zaměřili na zrání v různých sudech a s různou úrovní použití rašeliny na výslednou chuť.
Jedná se o single malt whisky ze skotské palírny Bruichladdich na ostrově Islay. Octomore 15.1 zrála pět let v dubových sudech z proslulých vinařských oblastí, které dříve obsahovaly Oloroso a Amarone, což ji dodává komplexnost, hloubku, pikantnost, typickou červenou barvu, ovocné tóny a právě zmíněnou nakouřenost. Octomore 15.1. je základem celého 15. ročníku, který se zaměřil na zrání v různých sudech a s různou úrovní použití rašeliny na výslednou chuť a je první whisky, která byla destilována ze 100% skotského ječmene Concerto s obsahem rašeliny 108,2 ppm. Vyniká jemnou a komplexní rovnováhou mezi kouřem, sladem a dřevem. Ve vůni převládají náznaky vanilky a sladkého karamelu. V chuti aroma doplňují tóny citrusů, pražené kávy, jemného koření a charakteristické kouřovosti. Nejlépe si ji vychutnáte čistou.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Whisky | 
|---|---|
| EAN: | 5055807418119 | 
| Druh destilátu: | Whisky | 
| Země: | Skotsko | 
| Region: | Islay | 
| Druh: | Single malt whisky | 
| Udání věku (roky): | 5 | 
| Typ sudu: | Po Bourbonu | 
| Styl: | Silně kouřový | 
| Obsah alkoholu (%obj): | 59,1 | 
| Přesný typ sudu: | Bourbon cask | 
| Doba zrání: | 5 let | 
| Vydání: | 2024 | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.



