Detailní popis produktu
Jak se vyrábí? Destilace a zrání
S.B.S. Ecuador Bourbon and Virgin cask 2016 je rum z Ekvádoru lahvovaný společností 1423 World Class spirits. Vyrábí se z šťávy z cukrové třtiny. Destilace probíhá na kolonových přístrojích (Column Still). Zraje po dobu min. 7 let, v sudech po Bourbonu a Čerstvých sudech z dubu. Rum není doslazený (0-5g/l cukru). Limitovaná edice Single cask, vyrobeno pouze 298 lahví.

Produktový text
Single Barrel Selection Ecuador 2016 je single cask rum, který je založen na melase a byl destilován v kolonovou (kontinuální) metodou v roce 2016. Rum zrál v sudech po bourbonu a panenských dubových sudech a byl stáčen v srpnu 2024 při síle 57% bez filtrace za studena. Ekvádor není zemí, kterou v rumovém světě vidíme často, nicméně se to pomalu mění, právě před rokem náš vlastní SBS Origin Ecuador Malacatos vyhrál cenu za nejlepší Daiquiri rum, soutěž pořádanou společností Rum Explorer a s rozhodčími z celé Evropy. SBS Ecuador 2016 je omezen pouze na 298 lahví.
Jak chutná podle výrobce?
Vůně: Jasná a svěží, s pikantními citrusy, praženými oříšky a zemitou vůní kůže, to vše zabalené do vůně čerstvě řezaného dubu.
Chuť: Suchá a kořenitá s jemným ořechovým charakterem, zanechávající přetrvávající stopu sladkého karamelu a bohaté vanilky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.