Hřejivý, hladce olejnatý nástup s plným tělem a výraznou intenzitou chuti, která přetrvává dlouho na patře. Závěr připomíná pražené dřevo a v dozvuku se vracejí tóny karamelu, kávy, čokolády a kokosu. Jedinečný blend 12letých rumů z Thajska.
Detailní popis produktu
Jak se vyrábí? Destilace a zrání
Dos Maderas Origen Thailand 12yo je rum z Thajska, lahvovaný společností Dos Maderas. Vyrábí se z melasy z cukrové třtiny. Zraje po dobu min. 12 let, v sudech po Bourbonu a dozrává v sudech po fortifikovaném víně Oloroso Sherry. Rum je doslazený (6-20g/l cukru, nelze dohledat). Limitovaná batch edice, vydání 2025, pouze 4 000 lahví.
Produktový text
Zářivě mahagonová barva, s probleskujícími odstíny starého zlata. Intenzivní a komplexní aroma se sladkým charakterem, ve kterém se prolínají tóny karamelu, toffee, kávy, pražených mandlí a koření. V pozadí vystupuje dřevo a vanilka s jemnými náznaky hořké čokolády a kokosu. Při lehkém zakroužení sklenkou se začnou objevovat citrusové tóny, především fermentované kimchi a pomerančová kůra, na konci s lehkým jódovým dotekem.
Hřejivý, hladce olejnatý nástup s plným tělem a výraznou intenzitou chuti, která přetrvává dlouho na patře. Závěr připomíná pražené dřevo a v dozvuku se vracejí tóny karamelu, kávy, čokolády a kokosu. Jedinečný blend 12letých rumů z Thajska. Po smíchání se rum přepravuje do sklepů Williams & Humbert v Jerezu na jihu Španělska, kde prochází dalším zráním v mimořádně ceněných, 80 let starých sudech po sherry Oloroso.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rum, Třtinové destiláty |
---|---|
EAN: | 8410028905119 |
Země: | Thajsko |
Druh: | Rum |
Surovina: | Melasa z cukrové třtiny |
Zraní: | Stařený |
Udání věku (roky): | 12 |
Typ sudu: | Po Bourbonu, Po Víně Sherry |
Styl: | Doslazený |
Obsah alkoholu (%obj): | 47 |
Série: | Batch série |
Přesný typ sudu: | Bourbon cask, Oloroso Sherry cask |
Doba zrání: | 12 let |
Cukry: | 6-20g/l (nelze dohledat) |
Vydání: | 2025 |
Limitovanost: | 4 000 lahví |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.