Raicilla Perra Suerte, 100% Maximiliana Agave, má průsvitný vzhled. Na nose převládá vůně čerstvých bylin a zeleniny, chuť je ovocná s těkavými hořkými tóny, s lehkými květinovými a karamelovými tóny. V dochuti převládá kvas tropického ovoce a tóny kokosu a bobulí, reaguje na chutě a vůně typické pro oblast Sierra a má jedinečnou chuť; osobitosti dosáhl náš mistr Raicillero.
Detailní popis produktu
Jak se vyrábí? Destilace a zrání
Perra Suerte Maximiliana je mexická Raicilla destilovaná v palírně v Mascota v regionu Jalisco. Vyrábí se z divoké Agáve Maximiliana o stáří 8 až 10 let. Agáve je vařená v hliněných pecích. Destilace probíhá jednou na hybridním přístroji (Hybrid Still). Je nestařená. Tato Raicilla je bez aditiv a není doslazená.
Produktový text
Raicilla Perra Suerte, 100% Maximiliana Agave, má průsvitný vzhled. Na nose převládá vůně čerstvých bylin a zeleniny, chuť je ovocná s těkavými hořkými tóny, s lehkými květinovými a karamelovými tóny. V dochuti převládá kvas tropického ovoce a tóny kokosu a bobulí, reaguje na chutě a vůně typické pro oblast Sierra a má jedinečnou chuť; osobitosti dosáhl náš mistr Raicillero.
Mistr: Don Manuel Salcedo.
Postup: malá šarže - řemeslná výroba.
Růst agáve: 8 až 12 let, polodivoké.
Vaření / pec: Piňa-Jádro se rozštípnou a vaří se tři dny v peci z dřevěných kvádrů, vytápěné dřevem, které se získává kontrolovaným způsobem z dubů endemických pro pohoří Sierra de Jalisco.
Mletí (drcení): Sekera a drtič.
Voda: Z přírodního pramene v horách.
Fermentace: Přírodní, voda s vařenou bagasou se uchovává v temné místnosti po dobu 4 až 6 dnů.
Destilace: Jednou se destiluje přirozeně v hybridním destilačním přístroji, což je tradiční způsob destilace v Sierra de Jalisco.
Úprava obsahu alkoholu: Úprava se provádí až do dosažení obsahu alkoholu 41° podle historické chuti regionu.
Raicilla je destilát z agáve, který se vyrábí pouze v 17 obcích v Mexiku, většinou ve státě Jalisco, z nichž pouze ve 13 roste druh Agave Maximiliana, takže jeho zeměpisná oblast je velmi omezená.
Na rozdíl od většiny agáve, které se rozmnožují klonováním, se Agave Maximiliana rozmnožuje pouze opylením a semeny, takže se rozmnožuje pomaleji, ale s vyšší genetickou kvalitou. Po 8 až 12 letech zrání se každá rostlina agáve ručně sklízí. K výrobě jednoho litru agávového destilátu je zapotřebí přibližně 10 až 15 kg agáve. Po dvou až třech dnech vaření, pěti dnech kvašení a jednom dni destilace je raicilla připravena k ochutnání! Raicilla, která potěší zvědavce i znalce.
Raicilla Perra Suerte se vyrábí v nadmořské výšce 1 600 metrů v krásném údolí Rincón de Mirandilla, městečku nedaleko Mascoty v Jaliscu, jedné z 15 obcí v Mexiku, kde se vyrábí raicilla; kde roste Agave Maximiliana Baker spolu s dalšími endemickými druhy v půdě tvořené jílovitou půdou obklopenou stromy, jako jsou duby a tepehuaje.
Podnebí je vlhké a poloteplé; zimy a jara jsou suché a léta deštivá. Jedná se o oblast s rozmanitou a bohatou biosférou. Perra Suerte je poctou podstatě tohoto regionu. Mexiko je zemí dvojího druhu. A někdy v této hře dvojznačnosti používáme stejné slovo k popisu dvou diametrálně odlišných věcí. Stejně tak výraz „perra suerte“ je jednak způsobem, jak vyjádřit frustraci tváří v tvář neštěstí, a jednak může být chápán jako projev závisti vůči dobré situaci jiného člověka, jako například: „To je ale mrcha štěstí, co ten člověk má!“. Perra Suerte tak syntetizuje tento hluboký kontrast, který tvoří páteř naší mexičnosti; složitost a dualitu naší kultury: oslava a tragédie, štěstí a hořkost, komedie a drama, život a smrt... těžký život a trochu štěstí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mezcal, Tequila, Agáve destiláty |
---|---|
Země: | Mexiko |
Region: | Jalisco |
Druh: | Raicilla |
Surovina: | Agave Maximiliana |
Zraní: | Nestařený |
Styl: | Artesanal |
Obsah alkoholu (%obj): | 41 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.