Perra Suerte Chico Aguiar je jedinečná, vyrobená z Agave „Chico Aguiar“, poddruhu A. angustifolia, endemického druhu v Jaliscu. Roste v mírném podnebí v nižší nadmořské výšce než Agave Maximiliana.
Detailní popis produktu
Jak se vyrábí? Destilace a zrání
Perra Suerte Chico Aguiar je mexická Raicilla destilovaná v palírně v San Jose del Mosco v regionu Jalisco. Vyrábí se z divoké Agáve Angustifolia o stáří 8 až 10 let. Agáve je vařená v hliněných pecích. Destilace probíhá dvakrát na kotlíkových přístrojích ("Arabic" Pot Still). Je nestařená. Tato Raicilla je bez aditiv a není doslazená.
Produktový text
Perra Suerte Chico Aguiar je jedinečná, vyrobená z Agave „Chico Aguiar“, poddruhu A. angustifolia, endemického druhu v Jaliscu. Roste v mírném podnebí v nižší nadmořské výšce než Agave Maximiliana.
Vyrábí se v malém městečku v údolí obklopeném pohořím Sierra de Mascota, kde je mírně teplejší mikroklima se subtropickým charakterem - ideální podmínky pro růst této agáve. Jen zřídka se setkáte s destilátem vyrobeným ze 100 % z odrůdy Chico Aguiar, což z něj činí velmi výjimečný destilát.
Perra Suerte je poctou podstatě tohoto regionu. Mexiko je zemí dvojího druhu. A někdy v této hře dvojznačnosti používáme stejné slovo k popisu dvou diametrálně odlišných věcí.
Stejně tak výraz „perra suerte“ je jednak způsobem, jak vyjádřit frustraci tváří v tvář neštěstí, a jednak může být chápán jako projev závisti vůči dobré situaci jiného člověka, jako například: „To je ale mrcha štěstí, co ten člověk má!“. Perra Suerte tak syntetizuje tento hluboký kontrast, který tvoří páteř naší mexičnosti; složitost a dualitu naší kultury: oslava a tragédie, štěstí a hořkost, komedie a drama, život a smrt... těžký život a trochu štěstí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mezcal, Tequila, Agáve destiláty |
---|---|
Země: | Mexiko |
Region: | Jalisco |
Druh: | Raicilla |
Surovina: | Agave Angustifolia |
Zraní: | Nestařený |
Styl: | Artesanal |
Obsah alkoholu (%obj): | 46 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.