Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny.
Detailní popis produktu
Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou → následně drceny pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi, poté následuje cca 1-3 týdenní fermentace (bez uměle přidaných cukrů a kvasinek), destilace (obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“) a zrání v dubových sudech.
Čistota té nejlepší agáve, sladkost se špetkou nakouřenosti a zemitosti – skvělý zážitek.
BOZAL znamená „divoký“ či „nespoutaný“, je poctou všem „mezcaleros“ z oblastí Oaxaca a Guerrero. Ensamble je pak unikátním snoubením následujících tří prestižních druhů agáve. Espadín je pro výrobu prémiového mezcalu je dominantním druhem – oceňována pro svou šťavnatou zemitost, bohaté tóny kouře s krásnou připomínkou divokých květin.
Barillo je divokým druhem agáve, ceněným pro zintenzivnění komplexnosti mezcalu, s úžasnou vybalancovaností citrusových a až smetanově banánových tónů.
Mexicano prospívá v nižších partiích, rostlina však dosahuje značné výšky a silného charakteru s bylinkovým patrem a zemitými tóny směřujícími do dlouhého zakončení.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Mezcal, Tequila, Agáve destiláty |
|---|---|
| EAN: | 856442005208 |
| Druh destilátu: | Tequila a Agáve destiláty |
| Země: | Mexiko |
| Region: | Oaxaca |
| Druh: | Mezcal |
| Surovina: | Agave Angustifolia, Agave Karwinskii, Agave Rhodacantha, Směs |
| Zraní: | Odpočatý |
| Styl: | Artisanal |
| Obsah alkoholu (%obj): | 47 |
| Doba zrání: | Bez určení věku (NAS) |
| Přesný typ sudu: | Neurčeno |
| NOM: | NOM-O363X |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.


